Blue & yellow

The broken tree

Wauw wat is Vlieland mooi. En fotogeniek. En leuk! Deze foto maakte ik net buiten het dorp in de buurt van de vuurtoren. Een wandelroute met mooie vergezichten en duinlandschappen. Er was een tak van de boom gebroken. Misschien een blikseminslag? Ouderdom? Hoe dan ook, de zon ging onder, de lucht kleurde en ik maakte deze foto. 

Sailing

Storm

Afgelopen weekend was het zover: ik mocht mee op een schip voor een fotozeilweekend! En wat voor weekend. We werden getrakteerd op zeer harde wind, contrastrijke donkere luchten en hoge golven. Toch wist ik met beide benen stevig op dek te blijven staan en heeft ook mijn camera de nodige waterspatten overleeft. En nu ben ik weer thuis en geven mijn zeebenen mij het gevoel alsof ik nog steeds heen en weer dein. Wat een feest om de foto's terug te kijken!

 

Dauwtrappen

Snel de kinderen naar school, de kleine XE-1 in mijn rugtas en op naar mijn werk. Onderweg breekt de zon zo nu en dan door de mist heen en net voordat ik Leeuwarden bereik besluit ik af te slaan om even een paar foto's te schieten bij de Grote Wielen. Wat een stilte en rust. In de verte zie ik de auto's voorbij rijden maar de geluiden dringen niet door de mist heen. Ik draai me om en zie alleen maar natuur en schoonheid. Een paar keer diep inademen en ik maak snel wat foto's. Laat de werkdag nu maar beginnen!

Fujifilm XE-1

Twee jaar geleden kocht ik een Fujifilm X10. Een handige compacte camera. En sindsdien lag mijn spiegelreflex te verstoffen in een hoekje van de kast. En ik maar denken en twijfelen en googelen en deze maand eindelijk de knoop doorgehakt: die spiegelreflex gaat de deur uit! Op marktplaats was de verkoop snel rond en van de opbrengst heb ik mezelf een Fujifilm XE-1 cadeau gedaan. Nu het volgende dilemma: is de XE-1 compact genoeg om ook de X10 op marktplaats te zetten?

Onderstaande foto is gemaakt met mijn nieuwe camera en de 18-55mm lens.

Autumn in Amsterdam

Terschelling, Groene strand

Jakarta traffic

It's a beautiful day!

Kiekeboe!

Rise and shine...

Blackberries

A taste of gold

Rain is coming...

Terschelling

Jurre & Niels

I wish it was spring already

Click on my portfolio to see more pictures!

Winter 2013

Dandelion

Winter 2012

My sister's wedding